2014. október 28., kedd

Második esély - 12. rész



[Rentai Renáta]

Amint becsukódik mögöttem a bejárati ajtó, a fejemben éles fájdalom nyíllal, melynek következtében, a két kezem közé fogva azt, térdre rogyok.
Még soha nem éreztem, ehhez fogható fájdalmat… mely olyasmihez hasonlít, mintha szét akarna szakadni a fejem, közben pedig a gondolataimat, és a szemeimet elárasztják azok a képek, amelyekre eddig nem is tudtam emlékezni.
Először az a jelenet vetődik a szemeim elé, amikor Virággal a sulis szekrényünknél állunk, és egyszer csak a bejárati ajtó felé mutat, amerre Cortez vélem megpillantani, Ricsiékkel. Ahogyan az előjövő emlékben, úgy most is mintha ezernyi pillangó repdesésének az érzését érezném a gyomromban.
Majd ezt követően, sorban jönnek a többi emlékek, mint amikor először rám mosolygott, amikor megszólított. Megérintett. A korrepetálás. Amikor először könnyeket hullajtottam miatta. Amikor megpillantottam Vikivel. Az első csókunk, szilveszterkor. A festmény. A motorozás… A balatoni kirándulás… amikor megfogta a kezemet egy kis időre… A nyári szünet után való viszontlátás pillanata… az akkori kis veszekedésünk, mely után büntibe kerültünk, ahol már együtt nevettünk… a Halloween party, ahol kiderül, hogy nincs is semmilyen francia barátunk, amit Kinga talált ki… a francba elküldésünk egymással szemben… majd végül, az a bizonyos nap, amikor Cortez a padom felé csapódó ablak üveg szilánkok elől hátra lök, és azaz éles fájdalom, mely a fejemben nyíllal, majd a mély sötétség…
-         Ááá! –sikítok fel, az egyre növekedő fájdalomtól, melyet csak még jobban felerősít a becsapódó ajtó hangja.
-         Kislányom! Mi történt? – hallom meg anya hangját, aki rögvest le is guggol mellém, és a karjába von.
-         A fejem… nagyon… fá-á-j – nyöszörgöm a választ fájdalmasan, erősen belekapaszkodva a kabátjába. – Nem bí-r-ho-om! Se-gít-s!

-         Shh… minden rendben lesz – suttogja nekem, miközben a telefonján már a mentőket hívja…. viszont azt, hogy kiérjenek, már nem tudom megvárni ébren, mert a fájdalom okozta sötétség, teljesen elnyom…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése